Boeken


Het schijnt dat heel veel mensen ervan dromen ooit een boek te schrijven. Ik hoorde daar nooit bij - maar ik heb er toch een paar gepubliceerd. En ja, daar ben ik best trots op!

Suikerpuber

Als je een tiener met diabetes hebt

De puberteit: voor veel ouders een uitdaging. Maar wat als die puber ook diabetes heeft? Het nieuwe boek ‘Suikerpuber’ geeft antwoord op alle vragen die je als ouder hebt over het opvoeden van je tiener met diabetes.

Want hoe groot is nou precies de invloed van hormonen op je bloedglucose? Hoe blijf je als ouder op de hoogte als je kind niet communiceert? Alcohol en diabetes, gaat dat samen? Hoe zit het met diabetes en vrienden, met diabetes en depressie, met diabetes en seks? De puberteit draait om zelfstandigheid en op eigen benen leren staan, maar kun je een tiener met diabetes eigenlijk wel loslaten?

Aan dit boek werkten vele toonaangevende experts in diabetesland mee. Daarnaast vertellen pubers zelf hoe werkt het in hun hoofd en in hun leven.

Mariëlle Seegers
Uitgeverij MST | 2022
ISBN 9789082530315

Suikermoeder

Als je kind diabetes krijgt

‘Uw kind heeft diabetes type 1.’
Dit kleine zinnetje zet je hele leven op z’n kop. Van de ene op de andere dag is alles anders. En dat brengt een lawine aan emoties met zich mee. Want hoe ga je als ouders om met verdriet en angst? Is het normaal dat je je zoveel zorgen maakt? Wat moet je met dat machteloze gevoel? Wat betekent een chronisch ziek kind voor je relatie, voor broertjes en zusjes? En hoe ga je om met onbegrip in je omgeving?

Suikermoeder gidst je als een tomtom door dat moeilijke eerste jaar heen. Herkenning en erkenning, daar gaat dit boek over. Daarom vind je er vele citaten van andere diabetes-ouders in terug. Ouders die in hetzelfde schuitje zitten als jij en die precies weten wat je nu doormaakt. En GZ-psycholoog Karlijn Kindt geeft je praktische handvatten waar je meteen wat mee kunt.

Mariëlle Seegers
Uitgeverij MST | 2016
ISBN 9789082530308

'O, heb je het tegen mij?

Doelgroepdenken in de praktijk

Je weet wat je wilt verkopen of voor elkaar wilt krijgen. Je bent overtuigd van je eigen goede zaak. Je hebt een website, stuurt nieuwsbrieven, maakt brochures. Kan niet fout gaan, toch?

Newsflash: het draait in commerciële communicatie helemaal niet om jou. Het draait om je klant. Hoe wil zij/hij het liefst aangesproken worden? Op welke emoties kun je inspelen om voor elkaar te krijgen wat je wilt? Dát is doelgroepdenken.
Kroonstuiver en Seegers, beiden gepokt en gemazeld in de bladenwereld, vertellen je hoe je beter leert doelgroepdenken. Met handige checklists, testjes, praktische tools en veel voorbeelden uit de praktijk. Doe er je voordeel mee!

Karen Kroonstuiver en Mariëlle Seegers
Uitgeverij Business Contact | mei 2017
ISBN 9789047010234

De bevalling

van je eerste kind

De bevalling van je eerste kind is het nieuwe standaardwerk van Ouders van Nu. Het geeft antwoord op al je vragen over de bevalling en de eerste weken met je kind. Wat gebeurt er tijdens de bevalling met jou en je kind? Waarom doet bevallen pijn? Kun je zonder pijn bevallen? Wat zijn de voordelen van in bad bevallen? Welke spullen moet je in huis hebben? Hoe kan je partner helpen tijdens de bevalling? Wat zijn de voordelen van bevallen in het ziekenhuis? En over de kraamtijd: hoe vaak gaat een baby in bad? Hoe leg je je kind aan de borst? Moet je meteen moedergevoelens hebben?
Kortom: een zeer compleet en deskundig boek!

Mariëlle Seegers e.a.
Uitgeverij Ouders van Nu | 2003
ISBN 9789058551290

Wat kan ik voor je doen?


Laat het weten in een mailtje