Suikermoeder

Als je kind diabetes krijgt
Een survivalgids voor ouders

BESTSELLER

Uw kind heeft diabetes type 1.’
Dit kleine zinnetje zet je hele leven op z’n kop. Van de ene op de andere dag is alles anders. En dat brengt een lawine aan emoties met zich mee. Want hoe ga je als ouders om met verdriet en angst? Is het normaal dat je je zoveel zorgen maakt? Wat moet je met dat machteloze gevoel? Wat betekent een chronisch ziek kind voor je relatie, voor broertjes en zusjes? En hoe ga je om met onbegrip in je omgeving?

Suikermoeder gidst je als een tomtom door dat moeilijke eerste jaar heen. Herkenning en erkenning, daar gaat dit boek over. Daarom vind je er naast aangrijpende dagboekfragmenten ook vele citaten van andere diabetes-ouders in terug. Ouders die in hetzelfde schuitje zitten als jij en die precies weten wat je nu doormaakt. En GZ-psycholoog Karlijn Kindt geeft je praktische handvatten die je houvast geven en sterker maken.

 

“Mariëlle, het lijkt wel jouw roeping om dit ‘troostboek’ te mogen schrijven. Dank voor je bijdrage aan onze gedeelde missie om mensen rond type 1 diabetes aan de arm te nemen.” 
Prof. dr. Bart Roep, hoogleraar diabetologie

“Een waardevol boek voor ouders van jonge kinderen met diabetes. We moeten blijven zoeken naar verbetering, erkenning en ondersteunen en hier gaat dit boek zeker aan bijdragen.” 
Rianne de Kruijf, diabetesverpleegkundige

“Wat een knap boek, goed geschreven en heel herkenbaar voor veel ouders denk ik. Ook voor mij overigens!” 
Anke Schuitema, kinderarts

 

Suikermoeder is te koop bij bol.com

ISBN 978-90-825303-0-8